Discotheek Zenith failliet

De deuren van de failliete discotheek Zenith in Oostrum blijven komend weekend dicht. Het is de afgelopen dagen niet gelukt om tot overeenstemming te komen met de ABN Amro-bank, die de geldkraan heeft dichtgedraaid. De megadisco heeft naast een hypotheekschuld bij ABN Amro van 8,5 miljoen euro, onder meer ook nog een schuld van 1,5 miljoen euro bij diverse schuldeisers.

“Het is vreselijk dat de discotheek zaterdag en zondag niet opengaat. We hebben zo hard gewerkt om voor het weekend nog duidelijkheid te krijgen”, reageert Hanneke van Dijck, de vrouw van eigenaar Ton. Volgens manager en dochter Marga van Dijck vindt ook de bank dat de discotheek een doorstart moet maken, maar is het op zo’n korte termijn niet gelukt om alle financiële plooien glad te strijken. De gesprekken met een potentiële investeerder en de schuldeisers waren volgens Marga van Dijck vrijdagmiddag nog steeds in volle gang. “We gaan ons personeel snel op de hoogte stellen van het feit dat de discotheek komend weekend dicht blijft, maar zijn er helemaal van overtuigd dat de Zenith blijft bestaan.”

Zenith bestaat net dertien maanden en telt zeven vaste medewerkers en ruim honderd oproepkrachten. Donderdag werd bekend dat de grootste discotheek van Limburg failliet is, maar ook dat er plannen zijn voor een doorstart. Ton van Dijck heeft het faillissement deze week aangevraagd. Zowel De Steeg BV, de exploitatiemaatschappij waaronder Zenith draait, als de Van Dijck Holding BV van Ton van Dijck, is failliet verklaard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *